Hej och godkväll!
Hur har ni det där ute? Bra, hoppas jag! Här hemma sover nu båda barnen, och det är tyst i hela huset om man bortser från knapprandet på mitt tangentbord. Vi har ett par riktigt intensiva veckor de sista två veckorna, och det är skönare än någonsin att bara landa i lite tystnad om kvällarna.
Min son fyllde hela 10 år för en dryg vecka sedan. Förstår ni, 10 år? Två hela händer liksom… Helt otroligt så stor han blivit så snabbt. Tänk att det är ett helt decennie sedan han kom till världen med buller och bång och bara vände upp och ned på hela min tillvaro. Tänk att man kan älska någon så obeskrivligt mycket från första stund. Det är helt fantastiskt.
För 8 år sedan i övermorgon kom dessutom ytterligare ett litet knyte till världen och blev lika älskad från allra första stund hon. Ja, i övermorgon fyller alltså min “bebis” 8 år. Galet är bara förnamnet! Dessa underbara små liv som minst sagt gör tillvaron intressant alla dagar i veckan: lika mycket utmaningar som kärlek.
Födelsedagar ja, som alltid i februari månad kantas vartenda vecka av dem. Vi har haft släktklaset för barnen, så det är överstökat för i år. De firades så klart av hela släkten med presenter och kramar i massor förra helgen. Jag bjöd på lasagne i massor och sen hade jag bakat tårtor efter barnens fria önskemål i vanlig födelsedagsordning. Min son önskade sig en Fortnite-tårta, och min dotter ville ha en tårta med Dolly Style, så det fick dem och båda var supernöjda vilket gjorde även mig i min tur supernöjd.
I övrigt har jag påbörjat min tjänst som verksamhetschef nu, med allt vad det innebär. Mycket är det att göra, och mycket nytt jag behöver lära mig, men det är fantastiskt roligt också. Det blir mycket resande för min del den närmsta tiden i jobbet och det ska bli riktigt roligt med alla nya utmaningar.
Jag går dessutom och väntar ivirigt på att min bakbok ska komma hem till mig från förlaget. Det känns som en evighet när man väntar på något, men som man säger; “den som väntar på något gott…” Man kan ju så klart fortfarande förbeställa den på förlagets hemsida så man får den i brevlådan direkt den släpps. Länk hittar ni under receptet nedan.
Receptet ja. Vad tänkte jag bjuda på idag tro? Jo, idag tänkte jag bjuda på paj. Paj är något av en favorit här hemma, i alla fall om sambon får bestämma. Frågar man honom vad han vill ha till middag så blir svaret alltid paj. Barnen äter också paj, men då får det inte vara något “konstigt” (läs: mysiska oidentifierbara gröna ingredienser) i den. Just denna pajen, med kyckling och bacon, är med andra ord en perfekt paj om ni frågar mina barn. Bara kyckling och bacon, enkelt och underbart gott!
Kyckling- och baconpaj
4 portioner
Pajskal:
- 3 dl vetemjöl
- 100 gram smör
- 3 msk vatten
- Blanda samman ingredienserna till en slät deg i en matberedare.
- Tryck ut degen i en smörjd paj- eller springform och nagga botten med en gaffel.
Fyllning:
- 400 gram kycklingfilé
- 300 gram bacon
- 1 kycklingbuljongtärning
- 2,5 dl matlagningsgrädde
- salt och svartpeppar
- 3 ägg
- 3 dl mjölk
- Klipp baconet i små bitar och knaperstek.
- Tärna kycklingen i små bitar.
- Fräs kycklingen tills den får färg och häll sedan över matlagningsgrädden.
- Smula ner buljongtärningen.
- Låt puttra samman i ca 5 minuter.
- Smaka av med salt och peppar.
- Bred ut fyllningen i pajskalet.
- Toppa med det knaperstekta baconet.
- Vispa samman äggen med mjölken till en äggstanning.
- Häll äggstaningen över pajen.
- Grädda i ugnen på 225 grader i ca 25-30 minuter, tills äggstanniningen stannat.
Servera pajen tillsammans med en god sallad.
Leave a Reply