Ljusstakar

Njut av levande ljus året runt med en elegant Kubus-ljusstake designad av danska by Lassen. Dessa stilrena ljusstakar har en tidlös design och en karaktäristisk, kantig form, som kännetecknar by Lassens produkter. Ljusstakarna finns i fem olika storlekar och varianter – samtliga finns tillgängliga i svart, vitt, mässing och patinerad koppar. Se alla ljusstakar och -hållare här.

By Lassens Kubus-ljusstakar är danska designklassiker

År 1962 designade arkitekten Mogens Lassen en ljusstake, som skulle visa sig bli startsskottet för den Kubus-kollektion som är så bekant för oss idag. Den ikoniska ljusstaken, som även heter “Kubus 4”, är mamman till kollektionens övriga ljusstakar. Det karaktäristiska för designen är kubformen, eller den kantiga och stringenta formen, som varje ljusstake har – och som gör att alla produkter passar ihop och skapar ett vackert helhetsintryck.

I Kubus-serien hittar du staken “Kube 1”, som är utformad som en kub med hållare för ett stearinljus. “Kubus T” är designad för värmeljus medan “Line”, med sina enkla och eleganta linjer, har plats för två kronljus. “Kube 4 “är för fyra ljus och är  som redan nämnt den mest klassiska. Den största ljusstaken i serien är “Kubus 8”, som har plats för åtta ståtliga ljus.

Använd de eleganta ljusstakarna tillsammans och sammansätt dem på ett sätt som passar just dig och ditt hem. Du kan till exempel kombinera ljuststaken “Line” med “Kubus 1” i färgerna mässing, koppar , svart eller vit. Stakarna är också väldigt fina i kombination med de övriga produkterna i serien.

Kollektionen består totalt av Kubus 1, Line, Kubus 4, Kubus 8, Kubus T, Kubus Bowl Mini, Kubus Bowl Small, Kubus Bowl Large, Kubus Bowl Centerpiece Small, Kubus Bowl Centerpiece Large, Kubus Lolo vas, Kubus Lily vas og Kubus Flora vas samt flera tillbehör och accessoarer.


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *