PASTA MED KALKONSÅS

Godmorgon…
Uppe med tuppen idag igen trots att jag är ledig denna fredag… Om jag är glad över detta? Minst sagt, inte. Om jag är stolt och glad över att min lilla kille är så stor att han nu går i förskoleklass? Ja, så jag nästan spricker ska ni bara veta!! Det här med att gå upp så tidigt varje dag dock…
Det var ren och skär plåga för mig när jag själv gick i skolan, och ni kan lita på att det är lika mycket ren och skär plåga än idag. Idag när klockan ringde ville jag nästan börja gråta faktiskt… Det låter kanske lite löjligt i mångas öron, men när man är så kroniskt morgontrött som jag är så är det verkligen ordagrant en plåga ska ni bara veta. Eftersom jag jobbade förra helgen har jag inte fått sova ut en dag på två veckor nu… Som tur väl är så är jag i alla fall ledig denna helgen, så imorgon mina vänner, imorgon blir det sovmorgon som heter duga! Nåväl, jag får försöka överleva tills dess.
Just nu sitter jag i alla fall här framför datorn och äter min frukost som idag består av en tallrik havregrynsgröt och en kopp kaffe medan min dotter har krypit ner under en filt i soffan tillsammans med en stor gosebjörn och tittar på Barbie, Pärlprinsessan på film. Vi har varit nere på skolan och lämnat storebror i förskoleklassen så nu är vi hemma själva några timmar jag och lilltjejen. Jag tänkte alldeles strax krypa ner med henne framför Barbie i soffan jag med, och bara vara.
Innan dess vill jag dock bjuda er på ett snabbt lunch- eller middagstips! Dagar som dessa när jag är ledig och dottern och jag är hemma själva blir det enkla, men goda lunchlösningar till henne och mig. Äggröror, omeletter, sallader, bakade potatisar, matlådor från dagen innan eller enkla pastarätter. Pasta är ju den ultimata snabbmaten egentligen som är klar inom loppet av minuter, och tillsammans med en god sås är det mat som jag verkligen älskar!

Pasta med kalkonsås

4 portioner
  • 2 dl creme fraiche
  • 2 dl mjölk
  • 1 köttbuljong
  • ca 2 dl gröna ärtor
  • 200 gram strimlad kalkon
  • ca 10 cm purjolök
  • Salt peppar
  1. Finhacka purjolöken och fräs den i en kastrull i någon minut.
  2. Rör ner creme fraiche och mjölk och smula ner buljongtärningen.
  3. Koka upp och låt puttra ett par minuter.
  4. Tillsätt ärtorna och kalkonstrimlorna och låt puttra i ytterligare ca 5 minuter.
  5. Red av till önskad konsistens.
  6. Smaka av med salt och peppar.
Servera såsen till nykokt pasta, och gärna en god sallad.

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *