Godkväll!
Vet ni vad? Idag är det bara en vecka kvar till 1a advent. Förstår ni, en endaste ynka liten vecka… Hur gick det så snabbt egentligen? Jag är definitivt inte advents- eller julredo än, och känner mig helt oförberedd om jag ska vara ärlig. Det ändrar ju dock inte det faktum att det ändå är så, så det är ju kanske bara att bli redo helt enkelt?
Veckan som gått har varit ganska lugn. Det har varit mindre att göra på jobbet, vilket har varit riktigt, riktigt skönt som omväxling faktiskt. Efter jobbet har det varit lika lugnt och skönt faktiskt. Jag har varit och simtränat med barnen, som vi gör varje onsdagskväll tilsammans med deras kusin, min brorson. Utöver det så har vi mest varit hemma och tagit det lugnt i veckan.
Nu i helgen har barnen varit hemma hos sin farmor i Skåne. Vi körde ner i fredags, och hämtade dem igen i förmiddags. De har haft det hur bra som helst hos sin farmor, och allra roligast var att farmor har köpt en kattunge. Katten hade tydligen inte fått använda sina ben mycket denna helgen, haha. De hade även varit på lekland tillsammans med sina kusiner där nere, och farmor hade gjort pannkakor till dem. Inte mycket mer man kan begära helt enkelt. Själva var vi ute och åt middag igår kväll tillsammans med vänner. Middag, bowling och sedan drinkar, en toppenkväll verkligen, för oss också.
Jag har även haft ett bokmöte i veckan, och nu börjar det verkligen närma sig! Ja, snart kommer boken, och jag är så spänd! Mina recept tillsammans med helt fantastiska illustrationer av Lotta Myrefelt. En bakbok för barn som vi är riktigt stolta över. Ni får hålla utkik efter release inom kort!
Just här idag tänkte jag dock inte bjuda på bakverk, utan middagsmat. Denna lilla godingen njöt vi av här hemma till middag just idag faktiskt. Ja, det är ju som sagt snart advent, och ja, även här kommer det dyka upp massa goda bak- och mattips med smak av julen, men idag, idag blir det asiatiskt.
Jag älskar verkligen asiatisk mat, och då menar jag älskar. Det är något speciellt över de där smakerna som man kanske inte alls använder ofta i våra svenska kök, och dessutom oftast snabb och okomplicerad matlagning. What’s not to like med det liksom? Just idag blev det snabbwokat sidfläsk i röd curry och kokosmjölk, fantastiskt gott!
Thailändsk fläskwok med röd curry
4 portioner
- 600 gram sidfläsk
- 2 vitlöksklyftor
- ca 2 msk röd currypasta
- 400 gram kokosmjölk
- 200 gram färska haricot verts
- 1 burk bambuskott
- Ta bort skinnet från sidfläsket, och dela köttet i tärningar.
- Hacka vitlöken och bryn snabbt i lite olja tillsammans med currypastan.
- Tillsätt fläsket och bryn runt om, tills det får fin färg.
- Häll över kokosmjölken.
- Skär haricot vertsen i mindre bitar och tillsätt dem.
- Låt koka upp och sakta puttra samman, i ca 10 minuter.
- Tillsätt bambuskotten efter ca 7-8 minuter.
Servera tillsammans med nykokt jasminris.
Tips! Justera hettan i rätten genom att justera mängden currypasta. Tycker du om riktigt het mat, så öka på med ett par matskedar till. Har du svårt med hetta så räcker det gott med 1 msk currypasta.
Leave a Reply