Hur skapar man en rolig presentation av sig själv? 10 tips för din dejtingprofil!

Så du har gått med i en dejtingsajt? Och nu kommer den svåra biten, att skriva en rolig presentation av sig själv för att landa en dejt.

Som du vet så är ingen särskilt intresserad av att svara en person som har en helt tom dejtingprofil så du måste jobba lite med den. Men det är lugnt, Dejtmeister löser biffen:

Här kommer 10 kraftfulla tips för att skapa en bra dejting profil med rätt texter och bilder:

(Innan vi sätter igång… håller du på att skriva din Tinder-profil? I sådana fall: läs vår Tinder-guide för grymma tips!)

1. Var positiv i din profiltext

För det första,

Håll tonen i profiltexten positiv. Även om du är i desperat behov av en partner, eller om du hatar ditt ex och har haft negativa dejtingupplevelser tidigare, nämn inte det just i profiltexten…

Försök att förklara saker ur ett så positivt ljus som möjligt, utan att få det att låta falskt. Gör inte en lista på saker du inte gillar. Gör en lista på saker du gillar istället, mycket smartare!

2. Visa att du har ett eget liv

När man skriver en bra presentation av sig själv så är det bra att visa att man redan har ett liv för sig själv och inte är i desperat behov av att en ny partner som kommer och ”räddar en”. Optimalt sett är man redan en lycklig person som bara vill träffa någon för att göra livet ännu bättre.

Så om du är intresserad av eller passionerad över något särskilt – kanske en hobby eller annan aktivitet – tveka inte på att nämna det i profilen.

Även om ditt liv har kretsat kring att spela Playstation i bara kalsonger de senaste månaderna, berätta inte det just i din dating profil. Även om du inte har åkt skidor på ett par år så är det OK att skriva att man tycker om att åka skidor. Man skall inte ljuga, men man kan alltid visa sig själv ur bästa möjliga ljus!

3. Var ärlig med din dating profil

Visst var vi och tummade lite på sanningen i det föregående tipset, men att undanhålla vissa saker i början är OK, bara du inte ljuger om saker som:

Hur lång du är, vad du väger, om du har barn eller inte. Om du kommer till dejten och är 20 cm kortare än vad du sa eller 30 kg tyngre än vad ditt 5 år gamla profilfoto indikerade, så kommer troligen din första dejt gå åt skogen.

4. Säg inte att du har ett sinne för humor, visa det!

Om du säger att du har ett ”bra sinne för humor” så verkar det inte som att du har det. Det är mycket smartare att skriva något roligt i sin presentation av sig själv. Eller skriva att du tycker om bra stand-up komedi eller lista dina favorit-komiker eller TV-program. Då blir det lättare för läsaren att relatera till din humor och se om de delar samma intressen.

5. Var specifik i din profiltext

En liten fortsättning på förra tipset:

Det är mycket lättare att bli intresserad om du är mer specifik i din profiltext. Vad vi menar då är att skriv inte bara ”jag gillar att skratta” utan skriv vad som får dig att skratta hårdast.

Samma sak om du gillar att resa, skriv vart dina favorit-resmål har varit eller vart du helst vill åka, eller vad du gillar att göra när du är på resande fot.

Att vara specifik är alltid mer intressant och visar större självförtroende än att vara väldigt vag i sin profil.

6. Undvik dålig, grammatik.

Vi behöver inte vara läraren till lags nu men kom ihåg det här:

För många är det avtändande om du inte kan skriva ordentliga meningar i din dejting text. Texten behöver inte vara något mästerverk men försök att skapa klara meningar med punkter, komman och stor bokstav, ungefär på rätt ställe!

7. Avslöja inte allt i din dating profil

Din dating profil ska vara som en trailer till en film. Kort och rolig så att den gör så att man blir intresserad av att se mer. I slutändan så är relationen mellan människor alltid baserad på kemi, och den kan man inte veta om förens man träffats. Så dela inte med dig av allt online – spara något för er första dejt och de eventuella kommande dejterna.

8. En rolig presentation av sig själv + lite om vad man är ute efter

En bra dating profil bör inkludera information om dig själv och även något om vad det är du är ute efter. Det är bra om du vet vad du är ute efter, inte bara för dig själv utan även för att det är attraktivt att veta vad man vill ha. Då är det också lättare för en läsare att bli uppspelt över din profil för dem får en känsla av att ”det är ju mig hen beskriver!”.

9. Använd aktivitetsfoton i din dejting presentation

Om du har ett bra foto från när du gör något du gillar, när du reser eller en hobby så tveka inte på att använda dem i din profil. Det är sådana foton som användare på dejtingsajter gillar mest!

Även om ”selfies” troligen är den vanligaste typen av foto nu för tiden så fungerar dem inte särskilt bra för online dating. Toa-selfies är värst så om du skall ta en selfie, ta den inte på toa!

10. Ska man le eller inte på sin profilbild?

Det finns en intressant studie om profilbilder – om vilket leende som fungerar bäst.

Resultatet indikerar att för kvinnor var det bäst att le eller skratta så att tänderna syns (med blicken bort från kameran, som att någon tar ett spontant foto av dig). Och för män var det bäst att le med munnen stängd och ha blicken rakt in i kameran.

Generellt är det alltid bättre att le än att inte le!

Slutsats

Där har du några kraftfulla tips för en bra dejting profil.

Ett annat sätt att förstå hur man skriver en bra presentation av sig själv är att testa sig fram. Du kan gå in på dejtingsajter och kolla runt på profiler och se vilka du blir sugen på att kontakta, dem har troligen gjort något rätt i sin profil. När du sett många olika kan du skapa en mall för vad det är som gör att deras profiler är bra och sedan applicera den här mallen på din egen profil!


Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *