KYCKLINGPIZZA MED BANAN OCH CURRY

Välkommen fredag!
Ok, ja, det är eftermiddag så tekniskt sett har det ju varit fredag ganska så länge nu, men ändå! Fredagar är ju som vi alla vet extra speciella med tanke på att de inleder helgen och vid denna tiden gissar jag att majoriteten av er börjar förbereda er för att lämna arbetsplatsen för några dagars ledighet. Underbara ledighet!
Fredagsmiddagar brukar man ju oftast vilja att de ska vara lite speciella. Det där numera berömda fredagsmyset ni vet… Ofta äter man tacos på fredagar, men även pizza brukar vara populärt, så även i denna familjen. Givetvis är det superenkelt och bekvämt att köra och hämta en pizza på den lokala pizzerian, vilket även vi gör då och då, men det är ju egentligen minst lika enkelt att göra sin egen pizza!
Oftast när jag gör hemmagjord pizza så slänger jag på vad jag hittar i kylen helt enkelt. Det är ju det som är så bra med just pizzor – man kan ha precis vad som helst på dem! Här kommer en version på kycklingpizza som jag smaksatte med exempelvis curry och banan, En pizza som inte bara är god, utan även en verklig fröjd för ögat med alla sina vackra färger!

Kycklingpizza med banan och curry

4-6 portioner
Pizzadeg:
  • 6 dl vetemjöl
  • 1 tsk salt
  • 3 tsk bakpulver
  • 75 gram margarin
  • 2,5 dl mjölk
  1. Värm margarinet och mjölken till degen tillsammans tills margarinet smält.
  2. Blanda samman vetemjöl, salt och bakpulver och häll sedan ner degvätskan.
  3. Rör ihop till en deg (den ska vara ganska kletig) som sedan kavlas ut på ett bakplåtspapper med hjälp av mjölad kavel.
Tomatsås:
  • 1 burk krossade tomater
  • 1 vitlöksklyfta
  • basilika
  • oregano
  • salt och peppar
  1. Pressa vitlöksklyftan och blanda samman alla ingredienser. Smaka av med salt och peppar.
  2. Bred ut tomatsåsen på pizzadegen.
Topping:
  • ca 400 gram kycklingfilé
  • 10 cm purjolök
  • 1 röd eller orange paprika
  • 2 bananer
  • ca 1-2 msk curry
  • ca 3 dl riven ost
  1. Tärna kycklingfiléerna i små bitar och stek dem i smör. Krydda med salt och peppar.
  2. Finhacka purjolöken och paprikan och skiva bananerna.
  3. Strö ut prujolök, kycklingfilé och paprika på tomatsåsen.
  4. Placera ut bananskivorna och stö ut curryn över pizzan.
  5. Toppa med riven ost.
  6. Grädda pizzan i ugnen på 225 grader i ca 15-20 minuter, tills osten smält och pizzan fått fin färg.
Servera tillsammans med en god sallad!

Posted

in

by

Tags:

Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *